Werk & SociaalWerk en ontslag

4 tips om als jurist aan een job te raken

De vraag naar juristen is de afgelopen jaren sterk toegenomen. Ook de overheid is naarstig op zoek naar juristen die juridisch advies geven aan kabinetten, die meeschrijven aan de regelgeving of die werken rond bepaalde materies. Juristen zijn vaak manusjes-van-alles die over heel wat nuttige vaardigheden beschikken. Ze zijn analytisch sterk, beschikken over veel besluitvaardigheid en ze zijn heel flexibel. Het zijn stuk voor stuk zaken die werkgevers graag horen. Toch is er ook veel concurrentie en kan het een behoorlijke uitdaging zijn om uiteindelijk te worden geselecteerd. Deze vier tips helpen je gelukkig op de goede weg.

# 1. Breng geschikte vacatures in kaart

Het begint natuurlijk allemaal bij het vinden van vacatures die bij jou passen. Zet maar meteen Vrouwe Justitias blinddoek af en kies voor een open vizier, want in de meest uiteenlopende sectoren zijn ze op zoek naar goede juristen. Onder andere via de website van de VDAB kan je juridische vacatures op het spoor komen, terwijl ook de verschillende overheden op zoek zijn naar kandidaten.

Uiteraard kan je hiervoor talloze websites afschuimen, maar de eenvoudigste manier om vacatures te vinden, is nog steeds door een gespecialiseerde vacaturewebsite voor juridische vacatures te raadplegen. Het bekendste voorbeeld hiervan is Legaljob.

Legaljob bestaat al sinds 2012 en is een Belgische vacaturewebsite voor onder meer paralegals, notarissen, advocaten en bedrijfsjuristen. Het maakt deel uit van Chilli Willi BV, waartoe ook onder meer Vetplace behoort. De vacatures zijn eenvoudig te doorzoeken en dankzij de vacature-overzichten zie je meteen wat van jou wordt verwacht en wat daartegenover staat.

# 2. Zorg voor een goede voorbereiding

Het is belangrijk om de vacatures goed door te nemen en om alle informatie over de functie in kaart te brengen. Wees eerlijk voor jezelf en ga na of je aan de gestelde eisen voldoet. Breng zeker ook de selectieprocedure in kaart. Vooral bij juridische vacatures bij de overheid is dit vooraf meestal heel duidelijk. Surf naar de website van de potentiële werkgever voor extra informatie. Vaak zal je al meteen merken of de bedrijfsidentiteit al dan niet bij jou past. Blijf je met vragen zitten over het bedrijf of de vacature? Durf dan zeker eens te telefoneren of te mailen. Selectieverantwoordelijken helpen je met plezier verder.

Een goede voorbereiding betekent ook dat je nagaat of de job je wel kan motiveren. Dit wil zeggen dat je weet waarom je voor deze functie en werkgever kiest, welke taken je al dan niet aanspreken en waarom deze vacature je aandacht trok. Als je uiteindelijk niet wordt geselecteerd, helpen deze inzichten jou om een andere passende vacature op het spoor te komen.

# 3. Schrijf een goede motivatiebrief

Soms wordt er specifiek naar een motivatiebrief gevraagd, maar ook als dat niet het geval is, doe je er goed aan om een motivatiebrief te schrijven. Bij de voorselectie van kandidaten is de motivatiebrief, samen met het cv, een van de eerste zaken waarop selectieverantwoordelijken zich baseren. Een goede motivatiebrief geeft aan waarom je voor deze functie kiest, welke taken je aanspreken en wat je van de functie verwacht. Wees heel concreet en verval niet in clichés. Weet verder dat kandidaten die hun huiswerk hebben gedaan, vaak een streepje voor hebben. Verwijs dan ook naar concrete voorbeelden over het bedrijf in kwestie.

Het komt ook voor dat men in de plaats van een motivatiebrief een sollicitatiebrief vraagt. Een sollicitatiebrief heeft ongeveer hetzelfde doel als een motivatiebrief en in enige mate zal ook de inhoud met elkaar overlappen, maar er is wel een belangrijk verschil. Bij een sollicitatiebrief zal je namelijk niet je motivatie toelichten, maar je cv. In een sollicitatiebrief ga je dan ook dieper in op je kennis, vaardigheden en ervaring. Het belangrijkste is daarbij dat je je troeven uitspeelt en aangeeft hoe je deze troeven zal inzetten in de job. Ook bepaalde talenten en vaardigheden dien je te benoemen.

# 4. Durf te vragen waarom je niet bent geselecteerd

Ben je niet geselecteerd of hoor je helemaal niks van de werkgever? Wees dan vooral assertief en bel de selectieverantwoordelijke even op. Stel jezelf kort en duidelijk voor, leg uit waarom je belt en vraag waarom je niet bent weerhouden. Met een open vraag kom je het verst. Luister aandachtig naar wat men te zeggen heeft en durf doorvragen, zeker als men vaag blijft of onduidelijk is. Blijf altijd beleefd en neem de informatie mee naar je volgende sollicitatie. Bedank de werkgever voor de informatie en informeer alvast even naar mogelijke toekomstige samenwerkingen. Je weet maar nooit.

Geef een antwoord