Het gebeurt wel vaker dat een ex-huurder zijn adres niet laat schrappen. Omdat hij plotsklaps op wereldreis vertrekt, omdat hij tijdelijk geen officieel adres heeft of omdat hij het nu eenmaal niet zo nauw neemt met de regeltjes. Maar indien die vroegere bewoner bij jou gedomicilieerd blijft, krijg je misschien wel onaangename brieven op jouw adres. Denk vooral aan brieven van schuldeisers, vonnissen en boetes. Daarom onderneem je maar beter actie.
Doe melding bij de politie
De politie zal niet meteen actie kunnen ondernemen, maar zal de wijkagent wel even langs kunnen sturen. Die wijkagent zal moeten vaststellen dat de vroegere bewoner er inderdaad niet langer woont. Vervolgens kan de procedure tot ambtshalve schrapping beginnen. In steeds meer gemeenten kan je deze melding overigens ook via de website van de gemeente maken.
Probleem aankaarten bij kamer van gerechtsdeurwaarders
De procedure tot ambtshalve schrapping neemt enige tijd in beslag. Daarom is het belangrijk om ook al meteen de lokale kamer van gerechtsdeurwaarders op de hoogte te brengen opdat er niet ineens een deurwaarder aan jouw deur staat. Daarvoor contacteer je de lokale deurwaarder en geef je aan dat deze persoon hier niet langer woonachtig is. Vraag de deurwaarder om hiervan kennis te nemen en om dit via lokale kamer van gerechtsdeurwaarders met zijn collega-deurwaarders te communiceren. Voeg uiteraard even een kopie van de melding aan de wijkagent toe.
Krijg je brieven van schuldeisers? Schrap jouw adres en doe ze ongefrankeerd opnieuw op de bus. Mail de afzender ook even om te melden dat de desbetreffende persoon hier niet langer woont.