Wat is het beste boek over investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed is een slimme zaak voor wie een mooi rendement wil realiseren. Het is per slot van rekening mogelijk om een huurder voor de hypothecaire lening op te laten draaien en later het pand met een mooie meerwaarde te verkopen. Vastgoed is echter een complexe wereld en net daarom is een goed investeren in vastgoed boek toch wel onmisbaar. Wij leggen uit waarop je zoal moet letten als je een goed boek over investeren in vastgoed zoekt en beantwoorden daarbij een aantal vragen. Waarom investeren in vastgoed? Is investeren in vastgoed nog interessant? In welk vastgoed investeren? In het beste investeren in vastgoed boek vind je het allemaal terug.

Investeren in vastgoed – de complete startersgidsHaal alles uit uw vastgoed
Deze complete startersgids van Thomas Valkeniers, vastgoedondernemer van het jaar 2014, is een must-have voor elke beginnende vastgoedinvesteerder. Het behandelt de meest uiteenlopende aspecten van vastgoedinvesteringen en het is een meerwaarde voor elke beginner.Wie een goedkoop boek over investeren in vastgoed zoekt, kiest maar beter voor dit praktisch boek. Dit boek over investeren in vastgoed helpt je met het bedenken van een verdienmodel waarmee je het maximum uit je vastgoedinvesteringen haalt.
Kopen bij bol.comKopen bij bol.com

1.      Waarop letten bij het zoeken naar het beste boek over investeren in vastgoed?

Als je zoekt naar een goed investeren in vastgoed boek zijn er natuurlijk een aantal zaken waarop je moet letten. Lang niet elk investeren in vastgoed boek is bijvoorbeeld even relevant. Bovendien hebben investeren in vastgoed boeken vaak hun eigen klemtonen. Het investeren in vastgoed boek “Investeren in vastgoed de complete startersgids” is bijvoorbeeld wel relevant voor echte beginners, maar niet voor projectontwikkelaars. Soms focust een investeren in vastgoed boek dan weer veeleer op fiscale of juridische zaken. In een ideaal geval kan je vooraf al een aantal pagina’s inkijken om na te gaan in welke mate het investeren in vastgoed boek wel relevant is.

Toepasselijke (huur)wetgeving

Het is altijd belangrijk om na te gaan of het investeren in vastgoed boek nog wel volledig relevant is. Bij het investeren in vastgoed kijk je allicht ook naar de huurinkomsten en de huurwetgeving is sinds kort gewijzigd. Sinds 2014 is de bevoegdheid bij de gewesten komen te liggen, die elk hun eigen regime hebben bedacht. Ga daarom niet alleen na of het boek over investeren in vastgoed nog wel relevant is, maar ook of het wel het juiste gewest behandelt. Een goed investeren in vastgoed boek zal meestal wel de abstractie maken en de verschillende huurregimes behandelen. Zoek je een goed boek over investeren in vastgoed in het buitenland? Dan geldt in principe ook dat je eventjes moet nagaan of het een en ander sindsdien niet is gewijzigd. Door te kiezen voor een recent boek over investeren in vastgoed zit je natuurlijk goed.

Opgelet: Belgische gespecialiseerde uitgevers lijken vaak de digitale trein te hebben gemist en zijn online iets minder aanwezig. Daarom zal je merken dat een Nederlandstalig investeren in vastgoed boek vaak betrekking heeft op Nederland en niet op België. Dit wordt niet altijd even duidelijk weergegeven. Hoe dan ook is elk boek over vastgoed en investeren voor beginners die hier is weergegeven relevant voor Belgische investeerders.

Voorbeeld inkijken

Om te weten of het investeren in vastgoed boek wel aan de verwachtingen voldoet, is het handig als je het boek even digitaal kan inkijken. Zeker de inhoudsopgave is een meerwaarde, maar let toch ook even op de schrijfstijl. Sommige investeren in vastgoed boeken zijn op een academisch niveau geschreven en zijn niet voor iedereen interessant. Anderzijds kan een boek over in vastgoed investeren voor beginners door anderen dan weer te beperkt zijn.

2.      De 5 beste boeken over investeren in vastgoed

Ben je nog op zoek naar een goed investeren in vastgoed boek? Wij helpen je alvast op weg en hebben hieronder onze persoonlijke favorieten weergegeven. We leggen bij elk investeren in vastgoed boek uit voor wie het geschikt is en wat wij van het boek over investeren in vastgoed vinden.

2.1. Haal alles uit uw vastgoed

Dit recente boek over investeren in vastgoed is in mensentaal geschreven en daarom vinden wij het natuurlijk zo’n interessant boek over investeren in vastgoed. Het biedt een antwoord op talloze praktische zaken, gaande van het vinden van een geschikt pand tot steunmaatregelen, de woonbonus en dergelijke meer. Waar investeren in vastgoed in het buitenland? Is investeren in vastgoed nog interessant? Hoe investeren in vastgoed met weinig geld? Het zijn slechts een aantal vragen die aan bod komen in dit boek over investeren in vastgoed.

Kopen bij bol.com (€ 19,99)

2.2. Succesvol investeren in vastgoed

Dit boek over investeren in vastgoed is geschreven door Hendrik Chan. Hendrik Chan is de eigenaar van M3 Makelaars, een vastgoedmakelaar die actief is in Antwerpen en het Waasland. Dit boek over investeren in vastgoed heeft dan ook een duidelijke focus op Vlaanderen en leest als een praktische gids. In acht stappen leer je hoe jij kan investeren in vastgoed. In welk vastgoed investeren? Dat legt Hendrik Chan helder voor je uit. Stap voor stap leert hij jou hoe je een passief inkomen kan uitbouwen en dit alles conform de Vlaamse wetgeving.

Kopen bij bol.com (€ 24,99)

2.3. De verkoop van een verhuurd onroerend goed

Wie investeert in vastgoed zal niet alleen te maken krijgen met koopovereenkomsten, maar ook met huurovereenkomsten. Bij de vastgoedtransactie versmelten deze overeenkomsten vaak met elkaar en dat heeft gevolgen voor zowel de huurder als de nieuwe eigenaar-verhuurder. In welke mate kan je van de huurovereenkomst af of moet je het respecteren? Dit boek is als een FAQ-model opgesteld en beantwoordt de meest uiteenlopende vragen. Het zoomt sterk in op deze situatie en is geen algemeen investeren in vastgoed boek, maar toch onmisbaar voor elke vastgoedinvesteerder.

Kopen bij bol.com (€ 94,99)

2.4. Het onroerend goed en de nalatenschap

Niet alleen het huurrecht is nauw verweven met vastgoed, maar ook het erfrecht. Vastgoed maakt nu eenmaal een belangrijk onderdeel uit van het familiepatrimonium en er bestaan verschillende manieren om het fiscaal voordelig aan de volgende generatie over te dragen. Dit is geen algemeen boek over investeren in vastgoed, maar het behandelt wel voldoende duidelijk de wereld van het erfrecht en de successierechten. Daarnaast bevat dit boek handige tips om de nalatenschap te organiseren. Omdat dit boek over investeren in vastgoed met talloze voorbeelden is doorspekt, is het voor elke vastgoedinvesteerder een meerwaarde.

Kopen bij bol.com (€ 95,99)

2.5.                       Investeren in vastgoed: de complete startersgids

Het investeren in vastgoed boek “Investeren in vastgoed de complete startersgids” van Thomas Valkeniers is nog steeds een van de beste investeren in vastgoed boeken voor beginners. Thomas Valkeniers is jurist en tegelijkertijd CEO van Vastgoedmakelaars Pajota. In 2014 werd hij nog verkozen tot vastgoedondernemer van het jaar. Het boek “Investeren in vastgoed de complete startersgids” leest heel vlot en is meteen praktisch toepasbaar. Alle aspecten over het slim investeren in vastgoed komen aan bod, inclusief het bepalen van de huurprijs, het omgaan met problemen met huurders en het kiezen van een geschikt pand. Het boek “Investeren in vastgoed de complete startersgids” is een absolute aanrader voor beginnende vastgoedinvesteerder in België.

Kopen bij bol.com (€ 22,99)

3.      Extra tip: beste investeren in vastgoed cursus

Met een goed investeren in vastgoed boek zet je een eerste stap in de richting van je eigen passief inkomen. Toch heb je niet alleen kennis nodig, maar ook een aantal vaardigheden. Daarom is het aangeraden om naast een goed investeren in vastgoed boek ook een passende investeren in vastgoed cursus te volgen. Lang niet elke investeren in vastgoed cursus is een even grote meerwaarde, maar onderstaande investeren in vastgoed cursussen zijn zeker te overwegen en helpen je om meer te halen uit je vastgoedinvesteringen. Ze zijn in de eerste plaats gericht op wie beroepsmatig in de sector actief wil zijn, maar zijn ook een meerwaarde voor iedereen die zelf wil investeren in vastgoed.

4.      Meer weten over investeren in vastgoed?

Op deze website vind je relevante informatie over investeren in vastgoed terug. Actuele evoluties en wetswijzigingen worden in heldere artikelen gegoten en zijn meteen een meerwaarde voor de vastgoedinvesteerder. Raadpleeg alvast onderstaande pagina’s waar je meer te weten komt over investeren in vastgoed: