Dit zijn de beste cadeaus voor de rechtenstudent

Ben je op zoek naar een leuk cadeau voor een rechtenstudent? Natuurlijk kan je enkele leuke boeken voor rechtenstudenten kopen, maar er zijn ook heel wat andere cadeaus voor rechtenstudenten mogelijk. Wij gingen op zoek naar de leukste cadeaus voor rechtenstudenten en hebben het hieronder over goede boeken voor rechtenstudenten, maar ook over films en series die niet mogen ontbreken.

Goede boeken voor rechtenstudenten

Kom nu niet aandraven met een stel wetboeken, want daar doe je niemand een plezier mee. Toch zijn er wel een aantal leuke boeken voor rechtenstudenten. Deze boeken voor rechtenstudenten zijn ideaal om te lezen in de hangmat en hebben natuurlijk een juridische twist. Dat maakt het een populair cadeau voor de rechtenstudent.

Advocaat van de duivel

 

Dit is nog steeds een van de beste boeken voor rechtenstudenten. Het vertelt het verhaal van Mitchell McDeere, een briljant rechtenstudent, die ontdekt dat er meer verscholen gaat achter de façade van het advocatenkantoor waar hij aan de slag is.

 

Kopen bij bol.com (€ 9,99)

 


De breuk

Op een dag krijgt een strafadvocaat een telefoontje van een Nederlandse arts-farmaceut. Hij had de schijn tegen en alles leek erop dat hij zijn vrouw vermoord had. Toch bleef hij altijd volhouden dat hij zijn vrouw louter dood gevonden had en haar uit paniek had begraven. “Ze is wel dood, maar ik heb haar niet vermoord”, bleef het klinken. In hoger beroep doet de advocaat de zaak kantelen. Het is een spannend boek en een fantastisch cadeau voor de rechtenstudent.

Kopen bij bol.com (€ 18,95)

 


Spaar de spotvogel

Dit boek vertelt het verhaal van het onrecht in het zuiden van de Verenigde Staten en van de vroegere ongelijkheid tussen blank en zwart. De blanke advocaat Atticus riskeert er alles om een zwarte man te verdedigen die volgens hem onterecht wordt beschuldigd van verkrachting. Het boek won de Pulitzerprijs, is in meer dan 40 talen vertaald en is succesvol verfilmd. Het is nog steeds een van de beste boeken voor rechtenstudent en een heel goed cadeau voor de rechtenstudent.

Kopen bij bol.com (€ 15,-)

 

Een film als cadeau voor de rechtenstudent

Naast goede boeken voor rechtenstudenten kan je natuurlijk ook altijd een film geven als cadeau voor de rechtenstudent. Er zijn verschillende goede films die geschikt zijn als cadeau voor de rechtenstudent, maar hieronder vind je de drie beste films die je als cadeau aan de rechtenstudent kan geven.

 

The Judge

 

Advocaat Hank Palmer keert terug naar zijn geboortedorp nadat zijn vader, rechter Joseph Palmer, van moord wordt beschuldigd. Hoewel hij compleet vervreemd is van zijn vader, beslist hij toch om hem te verdedigen en de waarheid uit te zoeken.

Kopen bij bol.com (€ 9,99) – dvd

Kopen bij bol.com (€ 20,99) – blu-ray


Just Mercy

In dit waargebeurde verhaal trekt de pas afgestuurde advocaat Bryan Stevenson naar Alabama om ter dood veroordeelde gevangenen te verdedigen. Hier verdedigt hij Walter McMillian, een zwarte man die volgens hem onterecht veroordeeld werd. Het is het begin van een juridisch maar ook politiek steekspel waarbij openlijk racisme niet ongewoon is.

Kopen bij Mediamarkt (€ 11,99) – dvd

Kopen bij Mediamarkt (€ 14,99) – blu-ray

 


Michael Clayton

De advocaat Michael Clayton is een fixer, een advocaat voor wie niets te veel is om zaken te winnen voor zijn prestigieuze cliënten. In deze zaak die gaat over het gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen door een chemisch concern begint zijn geweten hem steeds meer parten te spelen. Intussen dreigt ook zijn privéleven op een puinhoop uit te draaien.

Kopen bij bol.com (€ 5,99) – dvd

Kopen bij bol.com (€ 9,79) – blu-ray

 

Beste series als cadeau voor de rechtenstudent

Een serie als cadeau voor de rechtenstudent? Een goed idee, maar houd het misschien beter voor na de blok. Er zijn in ieder geval wel meerdere meeslepende series die ideaal zijn als cadeau voor de rechtenstudent. Hieronder de favorieten.

Suits

Suits is als onderdeel van het Netflix-aanbod natuurlijk geen onbekende. In deze serie is Mike Ross op de vlucht na een mislukte drugsdeal. Zonder diploma komt hij terecht bij een advocatenkantoor en terwijl hij iedereen een rad voor het ogen houdt, groeit hij uit tot een van de beste advocaten in het vak.

De complete serie kopen (€ 111,14) – dvd

De complete serie kopen (€ 103,99) – blu-ray

 


Better Call Saul
Dit is de spin-off van de populaire serie Breaking Bad en vertelt het verhaal van de advocaat Jimmy McGill. Verwacht je niet aan de snode sfeer uit Breaking Bad, maar wel aan een serie waar een jonge advocaat zijn weg probeert te vinden.  Al snel wordt hij door criminele cliënten meegesleurd in een netwerk van bedrog, drugs en witwassen.


American Crime Story: The People vs. O.J. Simpson

Deze serie verfilmt het waargebeurde proces van O.J. Simpson die verdacht werd van een dubbele moord. Hoewel er veel feiten zich tegen de verdachte keren, valt zijn advocaat Robert Kardashian bewijs na bewijs aan. Waardoor de twijfel bij de jury enkel toeneemt.

Kopen bij bol.com (€ 18,80) – dvd