De burger

Oeps: foutje in wetgeving omtrent verplichte vorming begeleiders?

In een eerder bericht hadden we het reeds over de problematiek van de bevoegdheidsverdeling bij het nieuwe voorlopig rijbewijs. Sinds 1 oktober 2017 moeten alle begeleiders dan ook een verplicht vormingsmoment van drie uren volgen. Nu blijkt er nog een ander puntje van kritiek in die wetgeving geslopen te zijn.

Alle begeleiders blijkt echt alle begeleiders te zijn

Er is immers geen uitzondering voorzien in de genoemde wetgeving. Rij-instructeurs die zelf de vorming geven en ook een opleiding volgden voor het geven van die vorming, moeten dan ook zelf de vorming volgen indien zij iemand privé willen begeleiden. Surrealisme op z’n Vlaams, zo ontdekte ook rij-instructeur Guy Verbrugghe uit Zonnebeke. Eerst zelf les geven, dan een vormingsmoment volgen bij een collega en dan gewoon weer zelf lesgeven: het kan allemaal.

Regelgeving zal niet snel wijzigen

Het Laatste Nieuws nam daarop contact op met het kabinet van Vlaams minister van Mobiliteit Ben Weyts. Daar hield men het op een bevestiging van het ontbreken van uitzonderingen en de laconieke respons: “Als rij-instructeur die begaan is met de verkeersveiligheid zal meneer daar beslist geen probleem mee hebben”. Een vertaling voor: er zal nog niet snel een uitzondering voorzien worden.


Een vraag over dit artikel of juridisch advies nodig? Neem dan contact op met een advocaat in jouw buurt. Gebruik de onderstaande zoekfunctie om een advocaat te vinden.

Als advocaat opgenomen worden in de database? Klik hier.

Geef een reactie