EconomieZelfstandig & Vennootschap

Topredenen voor bedrijven om te investeren in Bitcoin

Als je een bedrijf runt, ben je misschien al klanten of cliënten tegengekomen die in Bitcoin wilden betalen. Na wat onderzoek heb je dan misschien ontdekt dat sommige concurrenten al Bitcoin gebruiken. Anderen zijn overgegaan tot investeringen in de munt. En dit heeft je er misschien toe aangezet om na te denken over investeringen in Bitcoin.

De prijsstijging van Bitcoin heeft de aandacht van veel mensen getrokken, ook van leken. Velen zijn op zoek naar mogelijkheden om deze virtuele valuta te verhandelen. Vandaag de dag kopen en verkopen veel mensen deze digitale valuta op platforms als bitcoins-code.nl. Nadat je je bij dergelijke platforms hebt geregistreerd, kan je Bitcoin kopen met fiatgeld of verkopen om traditioneel geld te krijgen.

Veel bedrijven nemen ook Bitcoinbetalingen aan en houden de tokens als investering. Maar waarom zou een bedrijf in dit digitaal actief investeren? Hier zijn de belangrijkste redenen.

Waarde op lange termijn

Sommige topmerken investeren in Bitcoin, omdat het zijn waarde op de lange termijn kan behouden. Bitcoin heeft een zelfbeschermend karakter, omdat geen enkele regering of centrale autoriteit het kan beïnvloeden. Omdat Bitcoin niet gekoppeld is aan een andere munteenheid en geen regelgeving heeft, beschermt het zichzelf tegen hyperinflaties, bankfaillissementen en andere financiële rampen. Daarom moeten bedrijven erin investeren om zich te beschermen tegen de mogelijke ineenstorting van het financiële stelsel.

Bescherming tegen traditionele valuta-inflatie

Bitcoin heeft een wereldwijde waarde, wat betekent dat het niet kan buigen voor de inflatie van een land. Indien een onderneming bijvoorbeeld zakendoet en betalingen ontvangt in de Amerikaanse dollar, kan een vermindering van de waarde van deze valuta leiden tot verliezen ten gevolge van inflatie. Bedrijven die in Bitcoin investeren, kunnen zich beschermen tegen de inflatie van de munteenheid van hun land. En dit is vooral van cruciaal belang voor bedrijven die internationaal actief zijn, omdat zij regionale inflaties vermijden.

Nieuwe manier om betalingen uit te voeren en te ontvangen

Niet alleen bedrijven, maar ook klanten en belanghebbenden hebben baat bij Bitcoinbetalingen. Klanten zijn natuurlijk ook op de hoogte van de vele voordelen die de munt met zich meebrengt, zoals de snelle en eenvoudige transacties. Daarom zou dit het juiste moment kunnen zijn voor een bedrijf om in deze cryptomunt te investeren. Bitcoin heeft vele voordelen, waaronder snelle en eenvoudige transacties. Een bedrijf dat in Bitcoin investeert, zal geen probleem hebben om betalingen in deze digitale munt te ontvangen. En dit kan het positioneren als een innovatief merk. Bovendien kan je bedrijf werknemers betalen met Bitcoin.

De veiligheid van Bitcoin optimaal benutten

Sommige mensen hebben hacks van digitale portefeuilles gemeld. Tot nu toe heeft echter nog geen enkele crimineel het Bitcoin-netwerk gehackt. Bitcoin-hacks zijn niet zoals de financiële scams die het fortuin van een bedrijf kunnen opslokken. Ook zullen de meeste hackers niet gaan voor de uitdagingen die ze waarschijnlijk zullen tegenkomen als ze proberen in te breken in een gedecentraliseerde cryptobeurs om de tokens te stelen. En zelfs wanneer criminelen een cryptobeurs hacken, kan het platform de klanten terugbetalen.

Bitcoin biedt in wezen een hoger veiligheidsniveau dan traditionele valuta. Een gebruiker kan bijvoorbeeld een transactie niet annuleren of een terugboeking initiëren. En deze veiligheid heeft veel mensen en bedrijven ertoe aangezet deze virtuele valuta te aanvaarden. Het feit dat deze trend zich zal voortzetten, moedigt uiteraard de bedrijven aan om in Bitcoin te investeren.

Diversificatie van de portfolio

Geen enkele belegger wil alle eieren in één mandje hebben. En dit geldt al zeker voor ondernemingen met slechts een enkele investerings- of betalingsmethode. Het gebruik van één betaalmethode of één enkel actief brengt risico’s met zich mee, en het is niet lonend. Investeren in deze virtuele valuta is een uitstekende manier om je zakenportefeuille te diversifiëren. Je beschermt op deze manier meteen ook je financiën tegen gezondheids-, economische en geopolitieke crisissen.

Slotopmerkingen

Bitcoin is een opmerkelijke innovatie in de financiële wereld. Als zodanig positioneert elk bedrijf dat investeert in deze cryptomunt zich beter voor toekomstige groei. Als je een deel van je bedrijfsinkomsten nog niet hebt uitgegeven aan een Bitcoin-investering, kan dit het juiste moment zijn om dat te doen. Doe niettemin wat onderzoek om een geschikte crypto-investering te kiezen.


Een vraag over dit artikel of juridisch advies nodig? Neem dan contact op met een advocaat in jouw buurt. Gebruik de onderstaande zoekfunctie om een advocaat te vinden.

Als advocaat opgenomen worden in de database? Klik hier.

Geef een reactie