Geen categorie

Verveling tijdens je rechtenstudie tegengaan

Het is niet raar dat je tijdens je altijd drukke rechtenstudie toe bent aan ontspanning. Urenlang met je neus in de boeken is vermoeiend en het draagt niet bij aan een betere concentratie. Daarom is het belangrijk om tijdens het leren pauzes te nemen. Zo kun je even je gedachten verzetten om daarna weer verder te leren. Hieronder staan een aantal dingen die je daarbij kunnen helpen.

Lezen

Misschien niet helemaal wat je had verwacht, maar toch kan lezen je verveling wegnemen. Zorg wel dat wat je leest niet gaat over het Wetboek van Strafrecht of iets dat daarop lijkt. Natuurlijk hoef je niet per se in een boek te lezen. Even door het laatste nieuws scrollen op je telefoon is ook prima. Ik raad je bij welke keuze dan ook aan om er je eigen draai aan te geven, als jij meer een persoon bent die van roddelbladen houdt, moet je vooral die gaan lezen. Het fijne aan lezen is dat het de geest helpt tot rust te komen. Een prima pauze om daarna weer verder te gaan.

Online games

Geduldig lezen is niet voor iedereen weggelegd. Ik raad je in dat geval ook geen rechtenstudie aan, maar goed. Een online spelletje is in dat geval perfect om even niet met leren, of in dit geval lezen, bezig te zijn. De een speelt graag Monopoly Live tegen vrienden terwijl de ander liever tegen de computer een kaartspel speelt. Kies ook hierbij vooral wat je persoonlijk het meeste aanspreekt. Het nadeel van telefoonspelletjes is dat je nadien niet snel herstart met leerwerk dat je nog moet afmaken. Gelukkig zijn ze wel erg leuk en een goede optie als je je verveelt.

Tekenen

Vooral voor de creatievelingen onder ons is tekenen een goede ontspanning. Maar je hoeft geen kunstenaar te zijn om te kunnen tekenen. Dat tekenen rustgevend werkt, is al langer bekend. Daarom is het ook helemaal niet zo’n vreemde bezigheid tijdens een studeerpauze. Het fijne aan een tekening is dat er (op pen en papier na) geen voorwaarden of eisen aan vasthangen. Perfect dus om even niet aan je schoolzaken te denken.

Wandelen

Wandelen is altijd een goede optie. Even weg van je bureau en opdrachten. Daarnaast is wandelen enorm gezond voor je. Het helpt je om de informatie die je tot je hebt genomen te verwerken. Ook ben je naast het niet-leren weg uit je leeromgeving. Dat geeft ruimte aan andere gedachtes en ideeën en het houdt je van al dat saaie leren af. Tot slot is de kans op verveling bij een wandeling niet zo groot, je bent namelijk in beweging en je kan ondertussen ook nog naar een leuk muziekje luisteren.

Nu weer aan het werk!

Ik hoop dat je hier iets uit haalt wat je verveling weg zal nemen. Probeer vooral verschillende zaken uit en zoek naar de ontspanning die het beste bij jou past. Daarna kan je opnieuw ontspannen en vol goede moed aan de slag!


Een vraag over dit artikel of juridisch advies nodig? Neem dan contact op met een advocaat in jouw buurt. Gebruik de onderstaande zoekfunctie om een advocaat te vinden.

Als advocaat opgenomen worden in de database? Klik hier.

Geef een reactie