Werk & SociaalWerk en ontslag

Loongrens voor betaalde sporters: 10.200 euro

Nu onze Rode Duivels volop trainen voor hun tweede WK-wedstrijd, blijven ook wij aandacht hebben voor de sportwereld. Uiteraard onder impuls van de wetgever die in een nieuw KB de loongrenzen voor betaalde sporters heeft gepubliceerd.

Minimumloon voor kwalificatie als betaalde sportbeoefenaar

Eigenlijk wijzigt er maar weinig: het minimumloon blijft ook tot 30 juni volgend jaar gewoon 10.200 euro bedragen. Dat minimumloon is belangrijk om door de wetgever gekwalificeerd te worden als ‘betaalde sportbeoefenaar’. Dit zijn personen die onder het gezag staan van een ander persoon tegen een loon dat de grens van 10.200 (tot 30 juni 2019) euro overschrijdt, waarbij zij zich voorbereiden op of deelnemen aan een sportcompetitie of -exhibitie. Uiteraard zal ene Eden Hazard wel wat meer verdienen.

Rekening houden met alle inkomsten

Voor de berekening van de loongrens van 10.200 euro moet rekening gehouden worden met alle inkomsten die de sportbeoefenaar opstrijkt. Naast het loon gaat het bijvoorbeeld ook om onkostenvergoedingen, bonussen, tekenpremies en winstpremies.

Overschrijdt het loon de aangehaalde loongrens van 10.200? Dan moeten ze aangegeven worden bij de RSZ. In het andere geval is dat enkel verplicht indien ze hun prestaties uitvoeren in het kader van een arbeidsovereenkomst.


Een vraag over dit artikel of juridisch advies nodig? Neem dan contact op met een advocaat in jouw buurt. Gebruik de onderstaande zoekfunctie om een advocaat te vinden.

Als advocaat opgenomen worden in de database? Klik hier.

Geef een reactie