Internationaal

Reizen met seksspeeltjes: wanneer kan het en wanneer niet?

In onze samenleving zijn seksspeeltjes steeds meer ingeburgerd en worden ze vaak beschouwd als een normaal onderdeel van een gezonde seksuele relatie. Er zijn tal van webshops en winkels waar een masturbator of een dildo kopen mogelijk is. En het is steeds minder een taboe om erover te praten. Maar het is belangrijk om te realiseren dat seksspeeltjes niet overal ter wereld even geaccepteerd zijn. In sommige landen is het gebruik ervan nog steeds verboden en kan dit zelfs strafbaar zijn. In sommige culturen wordt seksualiteit nu eenmaal nog steeds als een taboe beschouwd en worden seksspeeltjes als immoreel of ongepast ervaren. Dit betekent dat mensen die reizen naar deze landen zich ervan bewust moeten zijn dat het meenemen of gebruiken van seksspeeltjes kan leiden tot juridische problemen.

Seksspeeltjes zijn niet overal toegestaan

Er zijn verschillende landen waar seksspeeltjes wettelijk zijn verboden. In deze landen zal je dus op de ouderwetse manier aan je trekken moeten zien te komen. Het gaat daarbij ook om populaire bestemmingen als de Maldiven en Thailand. Ook bijvoorbeeld in de Verenigde Arabische Emiraten, Maleisië en India zijn seksspeeltjes verboden. In India rust er een groot taboe op seksualiteit. Zelfs boeken die nog maar seksuele gedachten kunnen opwekken, zijn er verboden. In veel landen waar seksspeeltjes zijn verboden, levert het vooral gedoe en rode kaken op aan de douane. Ze worden er in beslag genomen. In sommige landen staan er echter strenge straffen op en kan je zelfs in de boeien worden geslagen. In Maleisië gaat het bijvoorbeeld om gevangenisstraffen die kunnen oplopen tot drie jaar. Wil je een seksspeeltje meenemen op reis? Ga dan zeker eerst even na of dit wel is toegestaan.

Dildo’s, vibrators en andere speeltjes op het vliegtuig

Naast de regels die gelden in het land van aankomst, moet je ook rekening houden met specifieke regels die gelden voor de vlucht. Zo mag je niet meer dan 100 ml vloeistof per flacon meenemen in je handbagage. Dit geldt ook voor bijvoorbeeld glijmiddel, bodypaint of toycleaner. Je kan natuurlijk altijd kleine flesjes kopen waarin je het een en ander kunt overgieten. Houd er ook rekening mee dat SM-speeltjes problemen kunnen geven. Maskers, speeltjes met scherpe punten en handboeien kunnen nu eenmaal veiligheidsrisico’s opleveren. Stop dergelijke spullen nooit in je handbagage, want dan zal je ze gegarandeerd moeten inleveren.

Ook oplaadbare speeltjes of speeltjes met batterijen kunnen gedoe opleveren. Over het algemeen moet je spullen met batterijen meenemen in je handbagage. Maar dat betekent ook dat je ze in het bakje met elektronische apparaten moet leggen. Daar liggen ze dan, open en bloot zodat iedereen ze kan aanschouwen … Als je geen gêne hebt, is dat uiteraard geen probleem. In het andere geval kan je kiezen voor niet-elektrische alternatieven. Een extra pluspunt: je speeltje kan tijdens de vlucht niet ineens beginnen te trillen.

Veilig opbergen en meenemen van seksspeeltjes

Er zijn verschillende manieren om seksspeeltjes op te bergen en mee te nemen op reis. Een optie is om ze in een discrete opbergtas te doen, bijvoorbeeld een cosmeticatas. Dit zorgt ervoor dat de speeltjes niet zichtbaar zijn en beschermt ze tegen beschadiging. Het is aan te raden om de speeltjes op te bergen in een beschermende hoes om beschadiging te voorkomen. Sommige fabrikanten van seksspeeltjes verkopen ook zelf discrete opbergtasjes of -hoezen. Verwijder altijd de batterijen indien dit mogelijk is. In het andere geval is het aan te raden om de batterijen eerst leeg te laten lopen voordat je op het vliegtuig stapt. Zo heb je de avond voor vertrek ook nog wat te doen.


Een vraag over dit artikel of juridisch advies nodig? Neem dan contact op met een advocaat in jouw buurt. Gebruik de onderstaande zoekfunctie om een advocaat te vinden.

Als advocaat opgenomen worden in de database? Klik hier.

Geef een reactie