Internationaal

Waarom denkt de centrale bank anders over Bitcoin dan de Indiase overheid?

De voortdurende opmars van cryptovaluta op de markt leidt tot concurrentie en inmenging van de overheid. De waarde van Bitcoin neemt toe, terwijl overheidsinstanties het digitale geld en het systeem in de gaten houden. De huidige leiders van India hebben geen enkele kans om de cryptocurrency te leiden en om te zetten in gecentraliseerde software zoals Bitcoin System. Ze vergeten echter dat het een gedecentraliseerde cryptomunt is en dat overheidsinmenging niet mogelijk is. In de laatste 48 uur zijn er zoveel veranderingen geweest in de hele wereld.

Evolutie van de waarde van Bitcoin 

Sommige landen zagen hun economie teruglopen, terwijl andere landen nog steeds een stabiel scenario kennen. In het geval van Bitcoin heeft een waardestijging van 37% in de afgelopen 24 uur iedereen geschokt. De markt onderging al aanzienlijke veranderingen, want 2020 was een behoorlijk schadelijk jaar voor de cryptovalutamarkt. Er was een specifiek moment waarop de waarde van Bitcoin met 57% daalde en door de knieën ging tot $ 28.686,86. April 2021 was het meest gunstige voor Bitcoin, want het kwam terug tot $ 57.000. 

De beleggers waren zeer optimistisch over de waardestijging van november 2021 en wachtten tot het zover was. Het einde van het jaar bracht echter verschillende verrassingen voor cryptomunt, net zoals de Kerstman dat doet. De kerstmaand is geweldig voor cryptovaluta, omdat het einde van het jaar de beleggers het beste bedrag en een recordwaarde opleverde. Afgezien daarvan heeft goed nieuws van de Indiase regering over het niet instellen van enige beheerscontrole en wetgeving op Bitcoin de beleggers van stress bevrijd.

Ja, u hebt het goed gehoord. De Indiase regering steunt de komst van Bitcoin zolang het de jeugd niet bederft. Laten we dus eens kijken naar de reden die veranderingen teweegbracht bij de Indiase overheid. 

Vergadering georganiseerd in het Indiase parlement 

Tussen een hoop chaos en concurrentie door besloot de Indiase regering uiteindelijk om een besluit te nemen over de cryptovalutamarkt. Het is altijd een uitdaging voor de huidige regering om de wet voor digitaal geld vast te stellen. Niet ieder lid van het parlement steunt het besluit, waardoor het ingewikkeld is om tot een resultaat te komen. 

Dit jaar heeft echter iedereen doen inzien hoe belangrijk het is moeilijke beslissingen te nemen en om deze te steunen. De centrale regering in India heeft het belang van cryptovaluta voor het land uitgelegd. De gouverneur begon zijn toespraak met de noodzaak van Bitcoin, omdat veel Indiase burgers kapitaal in Bitcoin hebben geïnvesteerd. 

India is de grote investeerder in Bitcoin, en daarom moeten de politici het vrije verkeer van cryptovaluta toestaan. Als de Indiase regering echter een besluit neemt over een wet voor Bitcoin, zal dat directe gevolgen hebben voor de investeerders en hun problemen vergroten. 

India is een ontwikkeld land met een goed BBP en een goede reputatie op de internationale markt. De Indiase regering doet haar best om haar burgers te steunen en om hen de beste leiding te geven. Om hun mensen tegen verliezen te beschermen, namen zij het besluit om het verbod op Bitcoin uit te stellen. 

Het belang van Bitcoin volgens de centrale bank 

Digitaal geld is niet alleen open-source. Het leidt tot een uitwisseling van digitale eenheden voor aan- en verkoop. Bitcoin gaat bovendien ook over de economie en de ontwikkeling van een land. Verschillende zakenmensen hebben te maken met investeerders op internationaal niveau. Om de stroom van Bitcoin te verminderen, kunnen zakenmensen hun investeerderspotentieel verliezen. Het zal rechtstreeks van invloed zijn op de goodwill en het financiële systeem van het land.

Bitcoin heeft in de periode 2019-2021 de marktwaardegrens van 1,4 biljoen overschreden. Verwacht wordt dat de markt van Bitcoin in 2022 tot 3,5 biljoen dollar zal zijn gegroeid. Geen enkele regering mag een onzinnige beslissing nemen die het optimistische gedrag van de investeerder vermindert. De Indiase regering en het land moeten Bitcoin-investeerders hebben, omdat de cryptomunt de werkgelegenheid en de levensstandaard ondersteunt. 

Het is ook het vermelden waard dat Bitcoin de veiligste digitale activa is en een meer dan redelijke winst oplevert. Elk land heeft wel eens problemen, maar de positie terugwinnen, is belangrijker dan de macht verliezen. Bitcoin is bovendien een gedecentraliseerd betaalmiddel en is beroemd in India, waardoor de centrale bank niet achter het besluit van de regering staat.


Een vraag over dit artikel of juridisch advies nodig? Neem dan contact op met een advocaat in jouw buurt. Gebruik de onderstaande zoekfunctie om een advocaat te vinden.

Als advocaat opgenomen worden in de database? Klik hier.

Geef een reactie