Straf

Welke erkende omkaderingsinstellingen voor begeleiding van veroordeelden alcoholslot zijn er?

Wie in België verplicht wordt om te rijden met een alcoholslot, moet hiervoor een omkaderingsprogramma volgen bij een erkende omkaderingsinstelling. Tijdens dit omkaderingsprogramma krijgt men een adequate begeleiding en een opleiding met betrekking tot het gebruik van het alcoholslot. Omdat je alleen terecht kan bij een erkende omkaderinginstelling en er strenge erkenningsvoorwaarden gelden, kon je vroeger alleen terecht bij het BIVV. Sinds kort kan je echter ook terecht bij het Harelbeekse «Psycho Medisch Advies». Dat staat te lezen in het Belgisch Staatsblad van 22 november 2018.

Een omkaderingsinstelling voor begeleiding veroordeelden alcoholslot vinden

Omdat Psycho Medisch Advies niet alleen een erkenning ontving voor haar kantoor te Harelbeke, maar ook voor haar kantoren te Anderlecht, Herentals en Izegem, staat de teller intussen op twintig erkende omkaderingsinstellingen. Bij dertien daarvan kan je in het Nederlands terecht.

Hieronder zijn de verschillende omkaderingsinstellingen op kaart weergegeven. Een gele pin wijst erop dat je op het desbetreffende kantoor enkel in het Nederlands terechtkan. Een rode pin slaat op een Franse begeleiding, terwijl een oranje pin wijst op een omkaderingsinstelling waar je zowel in het Nederlands als het Frans terechtkan.


Een vraag over dit artikel of juridisch advies nodig? Neem dan contact op met een advocaat in jouw buurt. Gebruik de onderstaande zoekfunctie om een advocaat te vinden.

Als advocaat opgenomen worden in de database? Klik hier.

Geef een reactie