Economie

Black Friday? Gepersonaliseerde nummerplaten worden fors goedkoper

Tweeduizend euro voor een gepersonaliseerde nummerplaat, dat vinden wij Belgen blijkbaar teveel van het goede. Ook de overheid beslist nu om de prijs fors te verlagen.

Overheid loopt inkomsten mis

Het aantal aanvragen voor gepersonaliseerde nummerplaten is sinds de prijsstijging in december 2015 drastisch verminderd, waardoor de overheid er net minder inkomsten uit haalt. De regering heeft nu besloten om in te grijpen: gepersonaliseerde nummerplaten zullen vanaf 4 december 2017 nog slechts 1.000 euro kosten. Bijzonder, want dat was de prijs voor de grote wijziging in 2015.

Cijfers tonen dat ook aan: voor de wijziging schommelde het aantal aanvragen tussen de 360 en 740 per maand, sinds de verdubbeling nog tussen 100 en 200 per maand. De overheid loopt inderdaad honderdduizenden euro’s mis.

Praktisch

Artikel 1, 1° KB 6 november 2010 betreffende de vaststelling van de vergoedingen verbonden aan de inschrijving van voertuigen, zal aangepast worden.


Een vraag over dit artikel of juridisch advies nodig? Neem dan contact op met een advocaat in jouw buurt. Gebruik de onderstaande zoekfunctie om een advocaat te vinden.

Als advocaat opgenomen worden in de database? Klik hier.

Geef een reactie