Economie

MyMinfin biedt in 2019 extra functionaliteiten bij voorafbetalingen

Tot op heden stort je jouw voorafbetalingen steeds op de financiële rekening van het Inningscentrum – Dienst Voorafbetalingen en dit met vermelding van de gestructureerde mededeling. De gestructureerde mededeling is gebaseerd op het rijksregisternummer, het KSZ-nummer of het KBO-nummer. Vanaf 1 januari 2019 zal een en ander eenvoudiger worden, dankzij extra functionaliteiten die op het elektronisch platform MyMinfin worden geïntroduceerd.

Gestructureerde mededeling bekomen

In de eerste plaats zal je vanaf 1 januari 2019 de aangehaalde gestructureerde mededeling kunnen bekomen via de website van Myminfin. Hoewel het een extra handigheid is – er gebeuren nog steeds te veel vergissingen – wordt de module echter niet almachtig. Indien je bijvoorbeeld niet over een van de aangehaalde nummers beschikt, zal je nog steeds contact moeten opnemen met het Inningscentrum – Dienst Voorafbetalingen.

Indienen verzoeken tot rechtzetting, terugbetaling, overschrijving of overdracht van voorafbetalingen

Vanaf 1 maart 2019 zullen alle verzoeken tot terugbetaling, overschrijving, overdracht of rechtszetting van voorafbetalingen moeten worden ingediend via MyMinfin. Enkel verzoekers die geen toegang hebben tot MyMinfin kunnen hun verzoek rechtstreeks rechten tot het Inningscentrum – Dienst Voorafbetalingen.

Mogelijkheid om overzicht te downloaden

Vanaf 1 maart  2019 zal je ook een overzicht kunnen downloaden van alle gedane voorafbetalingen van:

  • Het lopende jaar;
  • De drie recentst verstreken tijdperken.

Geef een reactie