OrganenProcesStaat & Bestuur

Ook deze griffies worden binnenkort eengemaakt

Er zijn nu al 21 eengemaakte griffies. Zij maken deel uit van een bredere hervorming van het Belgisch gerechtelijk landschap. Justitie kent immers honderden gebouwen die lang niet altijd even efficiënt worden gebruikt. Door de eenmaking van de griffies zal men de beschikbare middelen en personeel beter kunnen inzetten. Bovendien zal men besparen op onderhoud, huur en facturen van nutsaansluitingen. Nu komen er nog 4 eengemaakte griffies bij en komt de teller intussen op 25 te staan.

1 november 2019: 1 extra eengemaakte griffie

Op 1 november 2019 zullen de vredegerechten van het 1ste en 2de gerechtelijk kanton te Eupen – Sankt-Vith een eengemaakte griffie krijgen met de zetel te Eupen (Griffie van de vredegerechten Eupen – Sankt-Vith).

1 februari 2020: 3 extra eengemaakte griffies

Met ingang van 1 februari 2020 zullen er nog eens drie eengemaakte griffies aan dat lijstje worden toegevoegd. In de eerste plaats gaat het om de griffie van de vredegerechten Mol-Geel (vredegerechten 1ste en 2de gerechtelijk kanton Mol-Geel), met zetel te Mol. Hiernaast gaat het om de griffie van de vredegerechten Turnhout (vredegerechten 1ste en 2de gerechtelijk Kanton Turnhout) met zetel te Turnhout en de griffie van de vredegerechten Boussu-Colfontaine (vredegerechten 1ste en 2de gerechtelijk kanton Boussu-Colfontaine) met zetel te Boussu.


Een vraag over dit artikel of juridisch advies nodig? Neem dan contact op met een advocaat in jouw buurt. Gebruik de onderstaande zoekfunctie om een advocaat te vinden.

Als advocaat opgenomen worden in de database? Klik hier.

2 reacties

  • In de eerste plaats gaat het om de griffie van de vredegerechten Mol-Geel (vredegerechten 1ste en 2de gerechtelijk kanton Mol-Geel), met zetel te Mol i.p.v. met zetel te Geel.

Geef een reactie