Internationaal

Op zoek naar een internationale carrière

Veel mensen die net zijn afgestudeerd willen graag een vaste baan, waar ze een mooie loopbaan kunnen opbouwen. Dat is goed mogelijk als je hebt gekozen voor een specifieke studie, die aansluit op een positie bij een stabiel bedrijf. Er zijn ook werknemers die net een diploma hebben, die zich eerst willen oriënteren op de arbeidsmarkt. Zij kiezen voor een baan bij een bedrijf dat ze leuk vinden, maar zullen ook gemakkelijk switchen naar een andere baan. Tenslotte is er een groep jonge werknemers, die gaat werken in het buitenland, om daar een toekomst op te bouwen.

Strategisch kiezen voor een baan

Je toekomstplannen kun je het beste waarmaken door volgens een strategie te werken. Als jij nog niet precies weet welke kant je op wilt, kun je bij een bedrijf solliciteren en ervaren hoe dat bevalt. Als je al weet in welke sector je gaat werken, maar nog niet in welke hoedanigheid, is het slim om je in te schrijven bij een detacheringsbureau, dat gespecialiseerd is in banen in die sector. Je werkt dan achtereenvolgens op een of meerdere interim posities. Dan heb je de kans om je talenten te ontdekken.

Avontuur zoeken in het buitenland

Door op zoek te gaan naar interim banen in het buitenland heb je de kans om veel van de wereld te zien. Een interim positie geldt vaak voor 6 tot 12 maanden. Als het een baan of een organisatie betreft waar je het prima naar de zin hebt, kun je proberen om een langer durend contract te bedingen. De echte avonturiers kiezen er bewust voor om na het beëindigen van een contractperiode een nieuwe werkkring in een ander deel van de wereld te vinden. Op die manier leer je veel landen en culturen kennen en word je een echte wereldburger.

Balans tussen werk en vrije tijd

Het op topposities in het buitenland werken op basis van interim contracten in opdracht van een detacheringsbureau betekent dat je een uitstekend salaris verdient. Je moet dan wel veel en hard werken. Dat kun je uitstekend combineren met een periode van ontspanning na afloop van een contract. Er zijn ruimschoots mogelijkheden om na elke contractperiode een aantal weken of zelfs maanden vrij te nemen. In die vakanties kun je de landen waar je werkt nog beter ontdekken. Wie zijn carrière op deze manier opbouwt ziet veel van de wereld en beleeft bijzondere avonturen.

Ervaring telt

Het werken op basis van een interim contract heeft als prettige bijkomstigheid dat je in de loop van een aantal jaren veel ervaring opbouwt. Het gevolg is dat je steeds betere banen kunt krijgen. Als er een keer een baan voorbij komt waar je een langere tijd wilt werken, heb je de mogelijkheid om die ervaring om te zetten in een uitstekend salaris en dito secundaire arbeidsvoorwaarden. De beste manier om met zo’n carrière te starten is je in te schrijven bij een internationaal detacheringsbureau, of om je aan te sluiten bij netwerken van recruitment bureaus.


Een vraag over dit artikel of juridisch advies nodig? Neem dan contact op met een advocaat in jouw buurt. Gebruik de onderstaande zoekfunctie om een advocaat te vinden.

Als advocaat opgenomen worden in de database? Klik hier.

Geef een reactie