Dossier coronavirusIn de pers

Tot 30 april geen afsluiting gas of elektriciteit in Brussel door coronacrisis

In tegenstelling tot sommige andere landen is de toegang tot energie in België niet gewaarborgd. Daarom kan een leverancier het gas of de elektriciteit afsluiten wanneer een consument niet zou betalen. Toch ondernemen de verschillende gewesten wel acties om consumenten te beschermen. In Brussel is het bijvoorbeeld ook onder normale omstandigheden mogelijk om de afsluiting in de winter op te schorten na een interventie door het OCMW of kan een consument de status krijgen van beschermde afnemer.

Geen afsluitingen meer tot 30 april

Nu heeft men meteen voor het volledig Brussels grondgebied een verbod op gas- en elektriciteitsafsluitingen uitgevaardigd. Hierdoor biedt men bescherming aan zij die het door de coronacrisis extra moeilijk hebben, zeker wanneer de tewerkstelling in het gedrang komt. De maatregel was eerst afgekondigd voor de maand maart, maar werd nu dus verlengd. Hierdoor voorkomt men nu dat 1.011 mensen die begin april zouden worden afgesloten in de kou komen te staan.

Overigens heeft Vivaqua, Brussels drinkwaterdistributeur, intussen zelf aangekondigd dat het geen waterafsluitingen gaat verrichten tot de toestand opnieuw is genormaliseerd.


Een vraag over dit artikel of juridisch advies nodig? Neem dan contact op met een advocaat in jouw buurt. Gebruik de onderstaande zoekfunctie om een advocaat te vinden.

Als advocaat opgenomen worden in de database? Klik hier.

Geef een reactie