Economie

Trends voor advocatenkantoren: de nieuwtjes op het gebied van raamdecoratie

Een advocatenkantoor kan natuurlijk niet zonder de juiste raambekleding en raamdecoratie. Het zorgt ervoor dat cliënten genieten van de privacy die ze verdienen, terwijl je ook storend zonlicht op een afstand houdt. Ben jij van plan om voor jouw kantoor raamdecoratie aan te schaffen? Let dan zeker op de laatste trends, maar laat je niet meeslepen in hypes die snel overvliegen! Houd er bij het kiezen van raamdecoratie bovendien rekening mee dat je hier langere tijd gebruik van zult maken.

Rollen, niet schuiven

Schuifgordijnen zijn echt op hun retour. Vroeger was een gordijn met dubbele plooi de standaard, nu zijn het verticaal bewegende gordijnen die de boventoon voeren. Op de website van Somfy zie je bijvoorbeeld rolgordijnen, duorolgordijnen, vouwgordijnen, plisségordijnen en jaloezieën. Die openen en sluiten allemaal in een verticale richting. Naast het design heeft dit ook invloed op de lichtinval en het functionele. Zeker in combinatie met een elektrische buismotor, maar daarover later meer. Als je vindt dat de ruimte wat holler klinkt met strakke rolgordijnen, dan zou je dit kunnen oplossen met akoestische fotolijsten. Daar zit geluiddempend materiaal achter verstopt.

Donkere tinten voor een intieme sfeer

Na jarenlange lichte tinten gaan we dit jaar weer voor een tintje donkerder. Helemaal zwart, donkerbruin of donkerblauw zijn allemaal opties die een ruimte extra cachet zullen geven. Is het kantoor aan de kleine kant? Houd er dan rekening mee dat de ruimte er optisch kleiner uit zal komen te zien. Dit kan zeer gezellig aanvoelen, maar er zijn mensen die dit beklemmend vinden. In een slaapkamer zijn donkere kleuren erg in trek en ook in de huiskamer kan een zwart gordijn of inbetween erg mooi uitkomen, maar op kantoor kan je beter voor minder donkere kleuren kiezen.

Maatwerk voor een verzorgd interieur

Er zijn kantoren waar men ieder jaar het interieur aanpast. Daarbij hangt men ook ieder jaar of zelfs ieder seizoen andere gordijnen op. Dit biedt variatie. Standaard gordijntjes zijn soms heel goedkoop te vinden. De trend voor 2022 is toch echt weer ouderwetse kwaliteit en dat betekent maatwerk. Rolgordijnen op maat hoeven niet eens veel duurder te zijn dan kant-en-klare producten, maar je kunt er wel veel langer van genieten. Ze passen perfect, er is volop keuze in materialen en kleuren en dankzij de levensduur bespaar je zelfs kosten op termijn.

Kies voor comfort

Als je in 2022 nieuwe gordijnen gaat kopen dan is het beste kenmerk onzichtbaar; automatisering! Na de slimme lampen of luidsprekers die gevatte opmerkingen maken, kan je nu ook praten tegen de gordijnen! Ze praten gelukkig niet terug, maar slimme gordijnen luisteren wel goed naar jouw commando’s. Open, dicht, sluit de gordijnen in de vergaderzaal enzovoort. Een gordijn dat luistert is leuk, een systeem dat ‘ziet’ wanneer het donker wordt, is nog leuker en echt ideaal! Naast een tijdschakelaar kan je ook een lichtsensor koppelen aan het gordijn. Zo kan je de raamdecoratie bij zonsopgang laten openen en bij zonsondergang weer laten sluiten. In één bureau, op het gehele kantoor of alleen aan de kant waar de zon fel schijnt. Automatische raamdecoratie is een luxe die heel snel went!


Een vraag over dit artikel of juridisch advies nodig? Neem dan contact op met een advocaat in jouw buurt. Gebruik de onderstaande zoekfunctie om een advocaat te vinden.

Als advocaat opgenomen worden in de database? Klik hier.

Geef een reactie