AansprakelijkheidDe burger

Wat heb je aan een letselschadeadvocaat?

Na een ongeval kan het zijn dat er sprake is van langdurige pijntjes. Daarvoor wil je natuurlijk iemand aansprakelijk stellen en een vergoeding in ruil krijgen. Veelal zal dit gebeuren aan de hand van een proces en daarbij kan je een beroep doen op een letselschadeadvocaat. Het ongeval zelf kan van uiteenlopende aard zijn, denk hierbij aan een sportongeval of een verkeersongeval, maar ook een bedrijfsongeval komt in aanmerking. Ook nadat je werd aangevallen door de hond van de buren kan het zijn dat je recht hebt op een letselschadevergoeding. In deze blog vertellen we wat je met een letselschadeadvocaat kunt en hoe deze je kan helpen met het verkrijgen van een schadevergoeding.

Laat je bijstaan door een letselschadeadvocaat

Indien het na een ongeval tot een proces zou komen, is het aangeraden om een letselschade advocaat in te schakelen. Hij zal je helpen bij de uitvoering en voorbereiding van het proces. Zo bekom je uiteindelijk ook een billijke letselschadevergoeding. Gedurende je herstel kan je zo het proces en de rompslomp daarbij volledig uit handen geven. Vervolgens voert de letselschadeadvocaat dit proces voor jou en word je op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen ervan. De letselschadeadvocaat zet zich ten volle in voor de juistheid en vlotte afhandeling van het proces. Kies je voor een goede letselschadeadvocaat dan zal jij uiteindelijk ook krijgen waar je recht op hebt, namelijk een vergoeding voor de geleden schade. Bovendien reken je ook nog eens op een rechtsplegingsvergoeding.

Vergoeding

Hoe hoog de letselschadevergoeding oploopt, is afhankelijk van enkele factoren. Letselschade loop je op na een ongeval. De gevolgen van het ongeval kunnen vrijwel meteen duidelijk zijn, maar het kan ook dat de gevolgen van een ongeval pas weken of maanden nadien echt duidelijk worden. Denk bijvoorbeeld aan een whiplash of CRPS. Overigens wordt onder letselschade niet enkel fysieke schade begrepen, want ook psychische of mentale schade kan hieronder vallen. Denk voor voorbeelden van een psychisch letsel aan een stressstoornis of een depressie ten gevolge van het ongeval. Ten slotte komen ook nog kosten die moeten worden gemaakt ten gevolge van het ongeval, zoals verplaatsingskosten, in aanmerkingen. Dit moet allemaal in rekening worden genomen bij de berekening van de letselschade vergoeding.


Een vraag over dit artikel of juridisch advies nodig? Neem dan contact op met een advocaat in jouw buurt. Gebruik de onderstaande zoekfunctie om een advocaat te vinden.

Geef een reactie