De burgerOvereenkomsten

Zo zorg je dat je koopt bij een betrouwbare webshop

Dit is een gesponsord artikel.

Online shoppen kent vooral heel veel voordelen. Je krijgt jouw bestelling gewoon op de stoep geleverd en betaalt ook snel via het internet. Wel ben je meer afhankelijk van de betrouwbaarheid van een webwinkel. Hier lees je wat belangrijke zaken zijn om in aanmerking te nemen bij het kiezen van een betrouwbare webshop voor nieuwe meubelen of juist jouw favoriete kleren. Vooral als je van plan bent een flink bedrag uit te geven, moet je echt bestellen bij een webshop die de afspraken nakomt.

Dit maakt de beste webshop

Zoals gezegd nu dus een aantal belangrijke criteria op een rij. Alleen door deze zaken in je achterhoofd te houden, kun je zeker weten dat je daadwerkelijk en op tijd geleverd krijgt wat je besteld hebt.

●     Algehele reputatie: Kijk dus wat eerdere gebruikers te zeggen hebben over de webshop. Er zijn onafhankelijke sites waar kopers hun mening achter kunnen laten. Wees voorzichtig met de beoordelingen op de website van een bedrijf zelf.

●     Klantenservice: Het is cruciaal dat er een goede klantenservice aanwezig is. Juist als het om een belangrijke persoonlijke aankoop gaat wil je gewoon kunnen worden van voorzien van een goed advies. Er moeten dus medewerkers aanwezig zijn met verstand van zaken. Ook kun je hier soms informeren naar een speciale aanbieding. Het is zeker een pluspunt als je de klantenservice 24/7 kunt bereiken en ook mooi als deze over een mailadres en/of live chat beschikt.

    Aanbod: Natuurlijk wil je van tevoren goed kijken naar het aanbod van een winkel. Zo is het vaak een goed teken als een winkel samenwerkt met vooraanstaande merken. Als je een bijzonder product zoekt, kun je beter kiezen voor een gespecialiseerde deskundige webwinkel. Een breed aanbod is belangrijk als je eenvoudig een product wilt kunnen ruilen of retourneren.

●     Accreditaties: Het is belangrijk dat een winkel beschikt over de nodige accreditaties. Als een online winkel een keurmerk heeft weten te bemachtigen, weet je dat het voldoet aan de wettelijke eisen en dat je de mogelijkheid hebt om onafhankelijk een klacht in te dienen.

Andere indicaties voor een goede webshop

Daarnaast zijn er nog een aantal belangrijke algemene indicaties die je ook zeker niet over het hoofd wilt zien. De ene gebruiker werkt makkelijker met het internet dan een ander, maar je wilt toch altijd bestellen bij een website die technologisch up to date is. Zo blijft de website niet haperen als je een bestelling plaatst en kan de webshop laten zien dat het kiest voor kwaliteit.

Kijk ook zeker naar hoe snel de levering kan plaatsvinden. Tegenwoordig zorgt een goede webshop er gewoon voor dat het binnen 24 uur levert. Soms moet je voor die super snelle levering wel extra betalen. Kijk of het mogelijk is om de bestelling binnen een bepaald tijdsvenster te laten bezorgen.

Verder is het verstandig goed te kijken naar de voorwaarden. Het gaat dan met name om het ruilen en retourneren.  Ook lees je wat je kunt doen als een product beschadigd is. In dat kader is het dus ook belangrijk dat er een keurmerk aanwezig is. In principe staan de algemene voorwaarden op de site en zul je er, middels het aanvinken van een vakje, voor in moeten staan dat je ze gelezen hebt. Dit gebeurt voordat je een bestelling kunt plaatsen.

Tenslotte is het leuk en belangrijk om te letten op aanbiedingen. Een webwinkel met een beetje verstand van zaken zorgt ervoor dat er een aparte pagina met acties is. Van een modern bedrijf mag je ook verwachten dat het aanwezig is op sociale media zoals Facebook en Instagram. Let ook zeker op de uitverkoop. Van een betrouwbare webwinkel kun je verwachten dat er regelmatige en redelijke aanbiedingen zijn. Het is al helemaal mooi als het ook een digitale nieuwsbrief en een lidmaatschap programma biedt.

vidaXL is een goed voorbeeld

Hierboven hebben we je verteld waar je op wilt letten als je een webwinkel kiest om een digitale bestelling bij te plaatsen. Je wilt dus onder meer letten op de klantenservice, het assortiment en de algemene voorwaarden. Een keurmerk is ook cruciaal. Door onze richtlijnen in acht te nemen, weet je zeker dat je bij een goede partij koopt, die bonafide handelt en die je van de juiste service voorziet. Graag stellen we je nu voor aan een populaire webwinkel, namelijk VidaXL.

Een goed voorbeeld van een betrouwbare webwinkel, die ook in Nederland en België levert, is vidaXL. Je vindt hier met name veel meubels, kantoormeubelen en tuinspullen, maar natuurlijk ook de nodige accessoires. Als het op de bovenstaande criteria aankomt, kunnen wij deze bij deze webshop stuk voor stuk afvinken. Kijk daarom vandaag nog naar de mogelijkheden en weet dat de ervaringen echt positief zijn.


Een vraag over dit artikel of juridisch advies nodig? Neem dan contact op met een advocaat in jouw buurt. Gebruik de onderstaande zoekfunctie om een advocaat te vinden.

Als advocaat opgenomen worden in de database? Klik hier.

Geef een reactie