EconomieFiscaal

Voorafbetaling belastingen: gebruik het nieuw rekeningnummer!

Particulieren en ondernemingen moeten voorafbetalingen doen voor de belastingen. Dit geeft recht op een korting of, zo de voorafbetalingen niet zouden volstaan, op een verhoging van de eindbetaling. Voor aanslagjaar 2020 (inkomsten 2019) wijzigen zowel de mededeling als het rekeningnummer. Opletten geblazen dus voor iedereen die de gegevens in zijn omgeving voor internetbankieren heeft opgeslagen.

Nieuwe gegevens voor aanslagjaar 2020

Voor de voorafbetaling van de belastingen dient men vanaf aanslagjaar 2020 volgende gegevens te gebruiken:

Rekeningnummer: BE61 6792 0022 9117
T.n.v.: Inningscentrum – Dienst Voorafbetalingen
Adres:
Koning Albert II-laan 33, bus 42, 1030 SCHAARBEEK

Voor natuurlijke personen en zelfstandigen gebruikte men voorheen het nationaal nummer als gestructureerde mededeling. Dit zou nu vervangen worden door een nieuw nummer. Dit nummer zal op de betaaluitnodigingen aangegeven zijn. Ook hier let je met andere woorden maar beter goed op.

Opgelet: overgangsmaatregelen voor nog uit te voeren betalingen

Bij een aantal ondernemingen valt het boekjaar niet samen met het kalenderjaar. In dit geval kan men ook in 2019 nog betalingen doen voor aanslagjaar 2019. Het nieuwe rekeningnummer en de vernieuwde gegevens gelden echter enkel vanaf aanslagjaar 2020. Wie nog voorafbetalingen doet voor het aanslagjaar 2019, moet met andere woorden de oude gegevens gebruiken:

Rekeningnummer: BE20 67920023 3056
T.n.v.: Dienst Voorafbetalingen – vennootschappen
Adres: Koning Albert II-laan 33, bus 42, 1030 SCHAARBEEK

Van zodra er een voorafbetaling wordt uitgevoerd voor aanslagjaar 2020, dient echter wel het nieuw rekeningnummer te worden gebruikt.

 

Een vraag over dit artikel of juridisch advies nodig? Neem dan contact op met een advocaat in jouw buurt. Gebruik de onderstaande zoekfunctie om een advocaat te vinden.

Als advocaat opgenomen worden in de database? Klik hier.

Geef een reactie